NIEUWS

01-09-2021

 

Hydrotherapie!!
 

Heb jij last van jouw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heb jij al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van jouw gewrichten enorm verminderen terwijl jij wel jouw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint.

 

Wat is Hydrotherapie
Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in het water. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kun je gemakkelijker bewegen dan naast het water. Daarnaast zorgt water wel voor enige weerstand, waardoor jij door te bewegen kracht en conditie opbouwt. Hierdoor kun je met geringe belasting, toch resultaat boeken. Het grote voordeel van hydrotherapie is dus dat je mobiliteit, kracht en stabiliteit kunt trainen zonder je gewrichten te belasten. Oefentherapie in het water is meer dan alleen bewegingstherapie in het water. De temperatuur van 31 tot 34 graden geeft je rust en het kalmeert jouw spieren. Het warme water verwijdt de bloedvaten, waardoor herstel van beschadigd weefsel eerder plaatsvindt. Het doel van de therapie is jouw mobiliteit op een positieve manier beïnvloeden, zodat je in het dagelijks leven zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. 

 

Om dit doel te bereiken bestaat het programma uit de volgende onderdelen:

  • Krachtoefeningen
  • Uithoudingsvermogen
  • Stabiliteitsoefeningen
  • Rekoefeningen
  • Mobiliteitsoefeningen
  • Spelvormen

Voor wie is Hydrotherapie?

Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die problemen ervaart bij het bewegen. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld reumatische klachten, artrose, longaandoeningen of orthopedische klachten. Maar deze therapie is ook voor mensen met een aandoening aan het zenuwstelsel. De therapie in het water kan bij deze aandoeningen erg heilzaam zijn.

 

Wilt u deelnemen? – Dat kan!
Samen met de fysiotherapiepraktijk Centrum Dry Needling  starten wij, elke woensdag van 10.30 tot 11.15  met hydrotherapie voor mensen die beperkingen ondervinden in het bewegen.

Voor meer info en/of inschrijven neem dan contact op met sportaccommodatie ’t Timpke telefoonnummer 0545-272271 of bij Fysiotherapiepraktijk Centrum Dry Needling telefoonnummer 0545-224083

 

Dinsdag 17-03-2020

 

 

Onze fysiotherapeutische zorg gaat door.

De huisartsen hebben afgelopen week een dringend beroep gedaan op de inzet van fysiotherapeuten in het algemeen om de huisartsen en medici bij te staan.  Als fysiotherapie praktijk zullen wij gedurende deze lastige periode fungeren als primair aanspreekpunt voor houding- en bewegingszorg en andere gerelateerde zorg, zodat de huisartsen en ziekenhuizen minder belast worden.

Om een veilige omgeving voor onze patiënten te creëren en verdere verspreiding en besmetting te voorkomen, hebben wij de maatregelen in verband met het coronavirus aangescherpt.

Uw afspraak bij onze fysiotherapeuten kan in de praktijk gewoon doorgaan, als:

- u geen last hebt van acute luchtwegklachten, koorts, verkoudheid en als u niet hoest;
- u geen contact hebt gehad met iemand die (mogelijk) besmet is met het coronavirus.

Wij verzoeken u als u zich in onze praktijk bevindt om:
- de wachtkamer minimaal te gebruiken. Om deze reden, zorg dat u precies op tijd voor uw afspraak bent;
- afstand te houden van andere wachtenden.

 

Naast dat wij een beroep doen op u, zullen wij zelf ook maatregelen treffen:  
- Onze medewerkers zullen geen handen geven;
- Onze medewerkers wassen/desinfecteren hun handen na ieder fysiek patiëntencontact;
- Onze medewerkers zijn extra alert op de gezondheidssituatie van patiënten;
- En tot slot zullen medewerkers met koorts- en luchtwegklachten niet aanwezig zijn in de  praktijk.

Mocht u in thuisquarantaine zitten, zijn er online afspraken met onze fysiotherapeuten mogelijk. Zij zullen u advies geven over uw klachten en u een oefenprogramma aanbieden die u thuis kunt volgen.

De bovengenoemde voorschriften en maatregelen zullen in ieder geval tot 6 april gelden. Wij zullen u op de hoogte houden via onze website en Facebook.

 

Bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groeten,

Team Centrum Dry Needling

 

 

 

Het LAATSTE NIEUWS

Zwemmen bij 't Timpke

Contact opnemen

Telefoonnummer

 0545 - 22 40 83

 

Of gebruik het

contactformulier

 

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Centrum Dry Needling BV

Anrufen

E-Mail

Anfahrt