NIEUWS

Lasertherapie voor kalknagels 

 

Een kalknagel is een schimmelinfectie. Klinische studies tonen aanhoudende verbeteringen aan bij meer dan 50% van de patienten die behandelt zijn met een laser. Bij de behandeling verbrand de laser de schimmel zonder dat de nagel, het nagelbed of de huid beschadigen. De laser verhit tijdens de behandeling de nagel. De warmte die hierbij ontstaat is voelbaar, maar zeker niet onaangenaam. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt ruimte voor de gezonde nagel. 
Om een optimaal resultaat te verkrijgen is het zinvol om voor uw eerste behandeling een bezoek te brengen aan een pedicure.  De nagel zal 3 maal om de 3 weken gelaserd worden. Bij een hardnekkige kalknagel zal de behandeling na een half jaar nogmaals worden herhaald voor een optimaal resultaat. 

 

 

 

 

Hydrotherapie

 

Heb jij last van jouw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heb jij al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van jouw gewrichten enorm verminderen terwijl jij wel jouw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint.

 

Wat is Hydrotherapie
Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in het water. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kun je gemakkelijker bewegen dan naast het water. Daarnaast zorgt water wel voor enige weerstand, waardoor jij door te bewegen kracht en conditie opbouwt. Hierdoor kun je met geringe belasting, toch resultaat boeken. Het grote voordeel van hydrotherapie is dus dat je mobiliteit, kracht en stabiliteit kunt trainen zonder je gewrichten te belasten. Oefentherapie in het water is meer dan alleen bewegingstherapie in het water. De temperatuur van 31 tot 34 graden geeft je rust en het kalmeert jouw spieren. Het warme water verwijdt de bloedvaten, waardoor herstel van beschadigd weefsel eerder plaatsvindt. Het doel van de therapie is jouw mobiliteit op een positieve manier beïnvloeden, zodat je in het dagelijks leven zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. 

 

Om dit doel te bereiken bestaat het programma uit de volgende onderdelen:

  • Krachtoefeningen
  • Uithoudingsvermogen
  • Stabiliteitsoefeningen
  • Rekoefeningen
  • Mobiliteitsoefeningen
  • Spelvormen

Voor wie is Hydrotherapie?

Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die problemen ervaart bij het bewegen. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld reumatische klachten, artrose, longaandoeningen of orthopedische klachten. Maar deze therapie is ook voor mensen met een aandoening aan het zenuwstelsel. De therapie in het water kan bij deze aandoeningen erg heilzaam zijn.

 

Wilt u deelnemen? – Dat kan!
Samen met de fysiotherapiepraktijk Centrum Dry Needling  starten wij, elke woensdag van 10.30 tot 11.15  met hydrotherapie voor mensen die beperkingen ondervinden in het bewegen.

Voor meer info en/of inschrijven neem dan contact op met sportaccommodatie ’t Timpke telefoonnummer 0545-272271 of bij Fysiotherapiepraktijk Centrum Dry Needling telefoonnummer 0545-224083

Het LAATSTE NIEUWS

Lasertherapie voor kalknagels 

 

Zwemmen bij 't Timpke

 

Vacature Fysiotherapeut

Contact opnemen

Tel:  0545 - 22 40 83

E-mail: info@centrumdryneedling.nl

Of gebruik het contactformulier

 

 

Druckversion | Sitemap
© Centrum Dry Needling & Fysiotherapie BV

Anrufen

E-Mail

Anfahrt